Kalender

Här hittar du aktiviteter om skräp. Både sådana som vi arrangerar själva och sådana som vi deltar i.

Skräpvandring i Södertälje

måndag 23 april 2018, 14.00, Södertälje

Den 23:e april anordnar Håll Sverige Rent en skräpvandring i Södertälje. Vi startar klockan 14.00 på Marenplan och promenerar en senväg (istället för genväg) till Södertälje stadshus. På vägen plockar vi skräp och pratar om det vi hittar. I Stadshuset bjuder vi på fika och där finns det även möjlighet att titta på utställningen "Plastens väg från stad till hav". 

Skräpvandringen är en del i EU-projektet BLASTIC. Ett initiativ som syftar till att förstå plastens väg från stad till hav. Läs mer om BLASTIC-projektet

Nordiska kusträddardagen

lördag 5 maj 2018, 10.00, Norden

För andra året i rad anordnas Nordiska kusträddardagen. Alla nordiska grannländer plockar skräp på stränder samtidigt. Vi på Håll Sverige Rent kommer finnas på plats i Strömstad.

Anmäl dig till Nordiska kusträddardagen på Facebook »

Kolla var det plockas skräp den 5 maj »

 

No Litter Day

onsdag 16 maj 2018, 08.00, Sverige

För första gången arrangeras en gemensam skräpplockardag för barn och unga över hela världen. No Litter Day är en del av satsningen No Litter Day som drivs av Håll SVerige rent i samarbete med World´s Children´s Prize.

World Cleanup Day

lördag 15 september 2018, 00.00 till söndag 16 september 2018, 00.00, Hela världen

Skräpplockare i 150 länder gör gemensam sak och plockar skräp tillsammans. Mer information finns på https://worldcleanupday.org/

Kontakt